#SmetaMi je foto kampanja koju je pokrenulo Udruženje PROI sa ciljem da u svoje ime stanemo i jasno kažemo da nam smeta duhanski dim u zraku, restoranu, bolnici, parku, na ulici, fakultetu, i drugim javnim mjestima.

Fotografijama i personaliziranim natpisima na društvenim mrežama borimo se za zaštitu pušača i nepušača od stalne izloženosti duhanskom dimu na svim javnim mjestima.

Ovo je borba sviju nas za zdraviju budućnost naše djece, zato nam se priključi! Sve što je potrebno jeste da staviš svoju sliku na kojoj držiš jasno vidljivu poruku ispisanu na A4 formatu:

Ja sam ___________(zanimanje ili pušač/nepušač) i #SmetaMi duhanski dim___________(gdje).

Npr. Ja sam student, i #SmetaMi duhanski dim u kafiću.

Slika treba biti objavljena na tvojim ličnim i/ili oficijelnim stranicama na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i Twitter) uz hashtag #SmetaMi. Ukoliko ste aktivni samo na jednoj od ovih društvenih mreža, onda sliku postavljate na tu mrežu.

Fotografije učesnika u kampanji možete pronaći na zvaničnoj Instagram stranici @smeta_mi.

Slike će biti korištene isključivo u svrhu promocije kampanje. To će uključivati objavu na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i Twitter) te ćeš biti kontaktiran/a prije objave na bilo koji drugi način.

U opis fotografije potrebno je staviti hashtag #SmetaMi, i to tačno u navedenom formatu (sa velikim „S“ i „M“, bez razmaka). Preporučljivo je i da isti hashtag na natpisu na fotografiji bude u navedenom formatu, ali nije problematično ukoliko to  nije slučaj. S druge strane, hashtag u opisu fotografije, bez obzira o kojoj društvenoj mreži se radi, je obavezan i to u tačno navedenom obliku #SmetaMi.

Poželjno je, ukoliko se odlučiš na učešće u kampanji, da nas informišeš o postavljanju tvoje fotografije i pošalješ link na istu, što možeš učiniti putem e-mail-a na: smetami.ba@gmail.com i porukom na facebook-u.

                                

 

Udruženje PROI implementira kampanju "Smeta Mi" u okviru Inicijative za kontrolu duhana. 

EUOvaj projekat finansira Evropska unija